Food: Auberginestoof

met lamsworstjes en

mozzarella

11 maart: Leo gaat voor een auberginestoof met lamsworstjes en mozzarella. 't Is een recept voor 4 personen dus: nodig wat goeie vrienden uit om lekker samen te genieten!

 



Ingrediënten:

2 aubergines

6 lamsworstjes

2 bollen buffelmozzarella

6 tomaten

1 citroen

1 ui

2 teentjes knoflook

1 theelepel tijm

20 gram verse basilicum

 

 

Bereidingswijze:

 

Snipper de ui en pers de knoflook. Verwijder het kroontje van de aubergines en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Snijd de lamsworstjes in stukken.

Verhit twee eetlepels olie in een koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook ongeveer vier minuten. Voeg vervolgens de aubergine, de tomaat, het citroen rasp en het sap toe. Laat de aubergine 30 minuten smoren en roer regelmatig om.

Verhit ondertussen twee eetlepels olie in een koekenpan. Bak de lamsworstjes in zes minuten rondom gaar en meng ze met de auberginestoof.

Verdeel de auberginestoof over de borden en garneer met in stukken gescheurde mozzarella, basilicum en rucola.

Eet smakelijk!

 

 

 

VOLG LEO OP SOCIAL MEDIA
facebook linkedin google twitter youtube