Food: recept van de week

Het recept van de week: Een frisse bulgur salade met kikkererwten. Bulgur komt vooral terug in de Arabische en mediterrane keuken, het heeft een licht notige smaak en het is een graanproduct.  Bulgur is een vezelrijk product en bevat minder koolhydraten dan pasta of rijst. Vezels zijn belangrijk voor onze gezondheid omdat het zorgt voor een goede darmwerking. Ook geeft het een verzadigd gevoel. Je zit langer vol van een salade met bulgur dan bijvoorbeeld een pastasalade. 

Ingrediënten 

• 1 el appelazijn

• 100 gr bulgur

• ½ stuk sap van een limoen

• 150 gr kikkererwten

• 1 stuk komkommer

• 7,5 gr munt

• 2 el olijfolie

• 40 gr rucola

• 1 stuk zoete puntpaprika

• Peper en zout

 

Bereiding

1. Zet als eerste een pan met water en de bulgur op het vuur. Kijk even op de verpakking voor de juiste bereidingswijze.

2. Doe vervolgens de rucola in een kom.

3. Snijd de komkommer en puntpaprika in dunne reepjes. En doe bij de rucola.

4. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg deze toe in de kom.

5. Pluk de blaadjes munt van de takjes en hak ze fijn. Doe de munt in de kom.

6. Giet de bulgur af en voeg deze toe aan de salade. Hussel het geheel goed door elkaar

 

Probeer, proef en geniet, eet smakelijk!

 

 

VOLG LEO OP SOCIAL MEDIA
facebook linkedin google twitter youtube