Food: recept van de week noodles met garnalen

Dit gerecht is voedzaam en je kan er eindeloos mee variëren. In de Aziatische keuken worden noodles gezien als basisvoeding, zoals pasta bij de Italianen en aardappels bij de Nederlanders. Zo maak je noodles met garnalen:

Ingrediënten

300 g Noodles

250 g roze garnalen

600 g sperziebonen

2 rode uien

1 teentje knoflook

2 el zonnebloemolie

200 g oestersaus

1 tl sambal Oelek

 

Bereiding

1. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de sperziebonen en kook in ca. 6 min. beetgaar. Giet daarna af. 

2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook ca. 2 min. 

3. Bak de sperziebonen dan nog ca. 2 min. mee. Roer de oestersaus en de sambal door het groentemengsel en laat de groenten ca. 2 min. stoven. 

4. Schep de noedels en de garnalen door de groenten en roerbak in ca. 2 min. warm.

 

Probeer ook eens broccoli in plaats van snijboontjes, ook dat is heerlijk!

 

Waan je in de Aziatische keuken, eet smakelijk!

 

VOLG LEO OP SOCIAL MEDIA
facebook linkedin google twitter youtube