Food: recept van de week

Het recept van de week: pompoenrisotto met paddenstoelen. Dit gerecht is redelijk simpel om te maken, binnen 30 minuten staat het gerecht op tafel. Het recept is kleurrijk, gezond en voedzaam en het bevat de ultieme wintergroente; pompoen!

Ingrediënten 

• 1 bospaddenstoelen-bouillonblokje

• 1 ui

• 3 el olijfolie

• 300 g arbotriorijst

• 200 ml witte wijn

• 400 g shiitake

• ½ flespompoen

• 75g parmezaan

• 3 takjes tijm

• 4 el boter

• Zout en peper

 

Bereiding

1. Breng 1 liter water met het bouillonblokje aan de kook.

2. Pel en snipper de ui, fruit dit circa 1 minuut in de olijfolie.

3. Voeg de rijst toe en bak ongeveer 3 minuten mee, tot de rijst glazig wordt. Blus af met de witte wijn.

4. Voeg zoveel hete bouillon toe dat de rijst net onderstaat. Kook de risotto in 18-19 minuten op laag vuur beetgaar. Voeg steeds als de bouillon is opgenomen wat nieuwe bouillon toe.

5. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in gelijke stukken.

6. Schil de pompoen, verwijder de kern met de pitten en rasp het vruchtvlees fijn. Rasp de Parmezaan. Was de tijm, schud het droog en ris de blaadjes van de takjes. 

7. Verhit 2 el boter en bak er de paddenstoelen 4-5 minuten in.

8. Neem de risotto van het vuur en roer er de pompoen, Parmezaan en 2 el boter doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

9. Laat de risotto circa 3 minuten afgedekt rusten. Breng de paddenstoelen op smaak met zout en peper en bestrooi met de tijm.

10. Verdeel de risotto over diepe borden en schep er de paddenstoelen op. 

 

Probeer, proef en geniet, eet smakelijk!

 

 

VOLG LEO OP SOCIAL MEDIA
facebook linkedin google twitter youtube