Food: recept van de week Quinoasalade

Het recept van deze week is quinoasalade. Quinoa is sinds een jaar of twee, naast pasta en rijst, bij veel huishoudens te vinden. Maar wat maakt quinoa zo bijzonder? Quinoa heeft niet alleen een heerlijke nootachtige smaak maar is ook nog eens glutenvrij! Quinoa is geen graansoort maar een zaad dat betekend dat de quinoazaad veel eiwitten bevat, een goede vleesvervanger dus. Zo maak je een heerlijke quinoasalade met bonen:

Ingrediënten:

150 – 250 gr quinoa

1 blik Bruine bonen

1 mango

1 rode paprika

Half bosje koriander

2 stuks lente ui 

2 el azijn

2 el olijfolie

Peper

Zout

 

Bereidingswijze: 

1. Bereid de quinoa volgens de verpakking en laat afkoelen

2. Snijd de mango en paprika in blokjes. Snijd de lente ui in ringetjes en snijd de koriander fijn. Voeg dit in een grote kom. Doe hierbij ook de azijn, olijfolie en peper/zout.

3. Voeg de quinoa en de bonen erbij en hussel goed door elkaar. 

4. Je kan de salade direct serveren maar, je kan ook de smaken even laten intrekken voor een intensere smaakbeleving!

 

Je bent ongeveer 10 minuten kwijt aan het maken van deze heerlijke en gezonde salade. Probeer en laat je verrassen.

 

Geniet van dit kleurrijke gerecht!

 

VOLG LEO OP SOCIAL MEDIA
facebook linkedin google twitter youtube