Food: recept van de week noodles met garnalen
Dit gerecht is voedzaam en je kan er eindeloos mee variëren. In de Aziatische keuken worden noodles gezien als basisvoeding, zoals pasta bij de Italianen en aardappels bij de Nederlanders. Zo maak je noodles met garnalen:
Ingrediënten
300 g Noodles
250 g roze garnalen
600 g sperziebonen
2 rode uien
1 teentje knoflook
2 el zonnebloemolie
200 g oestersaus
1 tl sambal Oelek
Bereiding
1. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Halveer de sperziebonen en kook in ca. 6 min. beetgaar. Giet daarna af.
2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook ca. 2 min.
3. Bak de sperziebonen dan nog ca. 2 min. mee. Roer de oestersaus en de sambal door het groentemengsel en laat de groenten ca. 2 min. stoven.
4. Schep de noedels en de garnalen door de groenten en roerbak in ca. 2 min. warm.
Probeer ook eens broccoli in plaats van snijboontjes, ook dat is heerlijk!
Waan je in de Aziatische keuken, eet smakelijk!